Pàgines

dissabte, 26 de gener del 2019

VALOR VIDA DISCAPACITAT

Les persones amb discapacitat denuncien problemes d’accessibilitat universal al municipi de Tortosa

DEMANEN ACCIONS CONTUNDENTS PER ACABAR AMB LA VULNERACIÓ DE DRETS

Discapacitats Associació Rodem i Camimen, una associació tarragonina del col·lectiu de les persones amb discapacitat, porta mesos denunciant els greus problemes que es troben a diari les persones amb mobilitat reduïda al municipi de Tortosa.

Segons l’entitat, en aquest municipi existeixen voreres, carrers, comerços i transport públic sense mesures d’accessibilitat, que dificulten molt la seva activitat quotidiana i perjudiquen la seva qualitat de vida.
En aquest sentit l’entitat ha demanat accions contundents per aturar la violació de les lleis que empara els drets de les persones amb discapacitat, i en concret la Llei d’Accessibilitat Universal que posava el passat 4 de desembre de 2017 com a data límit per al seu compliment obligatori.
Rodem i Caminem ha denunciat aquest problema davant la Generalitat de Catalunya, el propi Ajuntament de Tortosa, el Defensor del Pueblo i fins i tot de la Comunitat Europea, però fins ara tot han estat bones paraules però cap acció concreta per solucionar el problema.
Una de les queixes és la manca de guals adaptats tant a la carretera C-12 com als carrers transversals que connecten aquesta via amb la EMD de Jesús, al terme municipal de Tortosa.
La carretera C-12, que uneix la EMD de Jesús amb la ciutat de Tortosa està gestionada pel Servei Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, i en aquest tram existeixen 6 guals situats dins dels seu àmbit que haurien de ser adaptats.
Pel que fa als carrers transversals que arriben a la C-12, segons l’Ajuntament de Tortosa, la facultat per adaptar-los i fer-los accessibles correspon a la pròpia EMD de Jesús, que té transferides les competències pel consistori tortosí.
Des del propi Ajuntament ens han informat que en els darrers anys estan fent un esforç per destinar una part del pressupost a obres d’accessibilitat a la ciutat. De fet, actualment s’estan executant unes actuacions per adaptar diferents carrers del barri de Ferreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada